VOGUEWALL™

The VogueWall is a stylish and adaptable modular wall system that has emerged as one of the most popular noise barrier solutions on the market.

It is a proven noise abatement solution which is acoustically rated, and possesses an Rw of 28 when employed in conjunction with the AcousticMax 75 panel. In terms of dimensions the VogueWall is designed around a single brick-width pier, enabling it to match the appearance and style of a conventional masonry structure.

The modular nature of the VogueWall makes it far easier and quicker to install than a standard brick wall, as there is no need for extensive strip footings or complex engineering.

The VogueWall can be employed in conjunction with a range of acoustic panel offerings to achieve specific aesthetic or functional objectives.

When used in conjunction with the VogueWall retaining panel, the VogueWall is capable of serving as a highly effective retaining feature capable of bearing up to 2.5kPa surcharge live loads.

As a highly versatile modular wall product, the VogueWall can also incorporate a broad range of features such as lighting, customised letterboxes, slat in-fills and gates, enabling it to fully complement any architectural style.

The elegant, contemporary aesthetic of the VogueWall has made it an especially strong draw with suburban restaurants, and the product is widely employed by McDonald’s and KFC’s drive-throughs.

75MM PANEL
From £102 per lineal metre (1.8m high)

  • Offers great noise reduction qualities
  • Easily mount a letter box into the post or panel
  • Add lighting, gates or electrical cabling as desired
  • Rated for all wind regions in the UK
  • Can retain up to 750mm
  • Expressed joint option available

RETAINING

Standalone retaining

ModularWalls can be used as a standalone retaining solution for a variety of applications, such as planter box, corner block and more.

VIEW GALLERY

Integrated retaining

Keep a seamless look all along your wall all with an integrated retaining solution: no need for a strip footing anymore!

VIEW GALLERY

Posts

Classic

250 x 150 mm posts

Information

  • Brochure
  • Specifications
  • Files
  • Installation - Classic
  • Installation - Aluminium

View our residential brochure.

VIEW BROCHURE
FactorValue
Thickness75mm
Wall heightUp to 2400mm
Wall post Aluminium100 x 100mm
Wall panel spans2450mm
Retaining depth750mm
DOWNLOAD SPECS

Download REVIT files.

DOWNLOAD

Download DWG files.

DOWNLOAD

View the VogueWallWall Classic installation guide.

VIEW GUIDE

View the VogueWallWall Aluminium installation guide.

VIEW GUIDE

Projects using VOGUEWALL

Visuals meet acoustics to protect McDonald's restaurant from railway

McDonald's at Sandgate required a wall to serve a dual purpose of sound attenuation from the bordering train line as well as provide visual security for both boundaries.

View Project

Backyard swimming pool

The designer of this new home with a commanding view of Port Phillip Bay wanted to install a boundary wall almost directly adjacent to the property’s sizeable backyard swimming pool.

View Project

VogueWall delivers the modern touch

The owner of this property in the Sydney suburb of Davidson needed to replace a 17 metre brushwood boundary fence that was situated directly adjacent to the backyard swimming pool.

View Project

Corner-block retaining wall

The owner of this elevated residential corner-block in Sydney’s South wanted a retaining wall to help raise the ground level of the property at its perimeter to approximately 1 metre above the adjacent pavement.

View Project

Dream entertainment space

Alf Thomas of Bangor loves to entertain so it’s no surprise that when it came to creating the perfect outdoor oasis, he refused to settle on your typical timber or Colorbond fence.

View Project

Aluminium pool wall withstands corrosion while creating sleeker appearance

The owner of this home in the Sydney suburb of Concord wanted to build a tall boundary fence around the backyard swimming pool that would be aesthetically pleasing yet resilient.

View Project

Acoustic wall for highway retirement home

The developer needed to install an effective noise wall for a retirement village located in the recently created suburb of Leppington in the southwest of Sydney, due to its close proximity to Camden Valley Way.

View Project

Get design ideas in your inbox.